מתכון לעוף בתמרים ופיסטוקים (הכנה-90 דקות)


מתכון לעוף בתמרים ופיסטוקים (הכנה-90 דקות)
 מאיה חברת ילדות שלי והארוס שלה הגיעו אלי לארוחת שבת בערב עם הוריה של מאיה (האמריקאים)והורי ומשימתי הייתה לארח אותם ולבשל להם ארוחת ערב ביתית ישראלית אבל כזו שתתאיםלכך האמריקאית שלהם.לאחר התלבטויות רבות האם לעשות שוב את העוף בשזיפים המפורסם שלי  (מבית אמא-עליו בטח אכתוב בקרוב)החלטתי ללכת על טהרת ארץ ישראל והמקרא ולהכין עוף בתנור בתמרים כאשר השדרוג והפתעההמנה היא הפיסטוקים האפויים והפריכים אבל רכים שיבצבצו במנה.לצד הארוחה הוספתי מתכון של בטטות בתנור בסוכר חום ורוזמרין,סלט חסה, סלט סלק ותפוחי אדמה, ברוקולי מאודה ובייבי גזר מאודים עם רוטב אסייתי על בסיס ג'ינג'ר בצד פטריות ממולאות(אפרט בהמשך)...עם הבישולים הבנתי שאני מפספסת הזדמנות לכתוב את המתכונים שלי ולעשותאיתם משהו ובאופן ספונטני החלטתי לצאת לדרך עם הבלוג....האוכל יצא מעולה וכולם ליקקו את האצבעות-צילמתי את המנה טרם הארוחה במצלמה של הפלאפון שלי כי נגמרה לי הבטרייה ויצאתי לדרך....מצ"ב המתכון הראשון....


רכיבים:

8-10כרעיים מחולקות לשוק וירך

...20 תמרים טריים ולא ממותקים

8-10 תפוחי אדמה בינוניים

בצלים לבנים בינוניים

אבקת מרקב צל

מלח גס

סילאןתמרים טהור

קאריצהוב

100 גרם פיסטוקים טריים (לא קלויים)

סויה (עדיף סמיכה)

דיסק טוב של מוסיקה קלאסית(עדיף תקליט) למי שאין וי או די ספריית מוסיקה קטגוריית מוסיקה קלאסית אופרה-זה מעולה



הוראותהכנה:

ראשית:   מוסיקה - מוסיקה - מוסיקה- מוסיקה מעוררתהשראה ובבישול יש צורך בהמון השראה

הרי מי רוצה לעקוב אחרי מתכון באופן מדויק מבלי להשאיר חותם של עצמו במנה-המוסיקה מסייעת לנו להרגיש ולהביא את הרגש לאוכל. אני אישית בישלתי את המתכון הזה לצלילה האופרה אאידהו זה היה נפלא. ארוחת הערב לוותה בפליי ליסט עשיר של מוסיקה קלאסית והאווירה לצדהאוכל הטוב המוסיקה והיין (שתינו יין אדום של רקנאטי ולמברוסקו משובח שנגמרו מהרמאוד)הרגישו כאילו אנחנו בחדר פרטי של מסעדת יוקרה.



ועכשיויש לחמם את התנור ל חום 200 על טורבו

התרנגולת-"העוף": יש לשטוף וליבש היטב יש להסיר את העור מהעוף ההמלצה שלי על הפולקס-אני מפשילה את העור וגוזרת ככה שעל הסחוס נשארת חתיכת עור מהמשולש אני מסירה את העורלמעט ריבוע קטן 2*2 לשם העסיסיות

תמרים: ישלחצות את כל התמרים-להוציא את הגלעינים ולהכניס לקערה על מים קרים-להמתין דקה ולקלף בעדינות את כל קליפת התמרים (המים מסייעים לתהליך)

תפוחיהדמה:יש לקלף את תפוחי האדמה לפרוס לפרוסות 2-3 ס"מ ולחצות אתה פרוסות לשתיים

בצל: ישלחתוך כל בצל ל 2 ואז לפרוס לאורך ל3 או ל 4 (לפי גודל הבצל)

קדימה לדרך.....לבחור מוסיקה נעימה( מומלץ איזה דיסק ביטלס טוב....

ישלהכניס את העוף הבצל ותפוחי האדמה אל תוך קערה גדולה להפשיל שרוולים ולהוסיףבפיזור נדיב כ שישית צנצנת סילאן בינונית,  מיד לאחר מכן יש לפזר סויה סמיכה-רצוי לעקובאחרי הסילאן המפוזר, יש לבזוק מלח על הקערה כולה ולערבב עם הידיים עד שכל המוצריםסופגים את הרוטב ולאחר מכן יש לחזור ולהוסיף מלח אם זה לא מרגיש מספיק מלוח (תטעמואת התיבול עם האצבע....יש להוסיף כף גדושה של אבקת מרק בצל ושוב לערבב (אבקת המרקנועדה לצמצם את הרוטב ולהוסיף ארומה בלבד ולא להיות רכיב דומיננטי ככה שתיזהרובפיזור....יש להוסיף את התמרים והפיסטוקים ולערבב שוב בעדינות מעבירים את הכול אלתוך מגשאפיה לתנור ומסדרים את העוף בחלק העליון של המגש ומפזרים מעט קארי צהוב ועוד טיפה מלח גס ומשאירים את המגש בתנור לא מכוסה לעשר דקות רבע שעה עד שמשחים. כשמשחים יש לערבב שוב את התכולה במגש ולהפוך את העוף , לכסותבנייר כסף ולהחזיר לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה יש שוב לערבב את תכולת המגשולהחזיר לתנות ולהנמיך לחום של 150לאחר חצי שעה נוספת לטעום (לפי תפוחי האדמה ניתןלדעת אם המנה מוכנה .

המלצה להגשה. יש לסדר 2 משולשים ופולקה במרכז ולבזוק ערימה של תפוחי אדמה וניתן לעטרבפרוסה עדינה ואלכסונית מקלות גזר ופרח פטרוזיליה וצילי אדום....בתאבון

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

חרמזלך או כרמזלך - לביבות של פסח מתוקות או מלוחות

עוגת שוקולד כשרה לפסח שלא תחליפו אף פעם

גפילטע פיש