חרמזלך או כרמזלך - לביבות של פסח מתוקות או מלוחות
חרמזלך או כרמזלך
הלביבות של פסח בפעם הראשונה שטועמים אותם - לוקחים אותם לכל מקום - לטיול , לאירוח , וסתם לנשנוש מתוק או מלוח המקור הוא הונגרי אבל מאז המון גרסאות - מאת יוסי גולדשמיד
חרמזלך או כרמזלך- יש שקוראים להם גם בובלך
הן לביבות מקמח מצה שמכינים בפסח .
בכל בית הגרסה שלו ללביבות.
אצל חמותי הכמזלך היו כמעט מידי יום על השולחן .
היא הייתה מכינה מתכון בסיסי של קמח מצה, ביצים ומים.
לזה מוסיפה מלח ופלפל לקבלת לביבה מלוחה ,
ואם רוצים מתוק- מוסיפים סוכר, מעט אגוזים טחונים קצת תבלינים וטובלים בדבש, או מפזרים סוכר מלמעלה.
הקינוח האולטימטיבי לליל הסדר – גם מתוק וגם פרווה , תמיד מלווה גם בתפוח אפוי עם אגוזים ודבש.
3 ביצים
כ 2 ורבע או יותר כוסות מים חמימים
גרידה מלימון טרי
6 כפות סוכר (אפשר יותר למי שאוהב ממש מתוק)
קורט מלח
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים /טחונים 50 גר'
תפוח זהוב מגורד (לא חובה אבל ממש מוסיף גם למרקם וגם לטעם )
מתבלים ב וניל , רום, קינמון מה שאוהבים
התערובת צריכה לצאת מוצקה ורכה לא קשה מידי ולא נוזלית. דומה לתערובת קניידלך.
במידת הצורך מוסיפים או מורידים מים.
מניחים כמה דקות בצד.
מחממים שמן במחבת .
יוצרים כדורים בגודל הרצוי . מטגנים היטב משני הצדדים עד לקבלת צבע חום עמוק.
מוציאים לנייר סופג. הלביבות לא סופגות הרבה שמן במיוחד אם מטגנים בשמן עמוק יותר!
רוצים להכין חרמזלך מלוחים טעימים ?
לתערובת כוס קמח מצה +ביצה + 3/4 כוס מים – מגרדים תפוח אדמה קטן מלח ופלפל - ומטגנים יוצא מעולה !