חרמזלך או כרמזלך - לביבות של פסח מתוקות או מלוחות

 חרמזלך או כרמזלך

הלביבות של פסח בפעם הראשונה שטועמים אותם - לוקחים אותם לכל מקום - לטיול , לאירוח , וסתם לנשנוש מתוק או מלוח המקור הוא הונגרי אבל מאז המון גרסאות - מאת יוסי גולדשמיד




חרמזלך או כרמזלך- יש שקוראים להם גם בובלך
הן לביבות מקמח מצה שמכינים בפסח .
בכל בית הגרסה שלו ללביבות.
אצל חמותי הכמזלך היו כמעט מידי יום על השולחן .
היא הייתה מכינה מתכון בסיסי של קמח מצה, ביצים ומים.
לזה מוסיפה מלח ופלפל לקבלת לביבה מלוחה ,
ואם רוצים מתוק- מוסיפים  סוכר, מעט אגוזים טחונים קצת תבלינים וטובלים בדבש, או מפזרים סוכר מלמעלה.
הקינוח האולטימטיבי לליל הסדר – גם מתוק וגם פרווה , תמיד מלווה גם בתפוח אפוי עם אגוזים ודבש.


הגרסה המתוקה לחרמזלך – המתכון הוא כאן עם 2 וחצי כוסות קמח אפשר כמובן להגדיל את הכמות.
איך מכינים חרמזלך מתוקות ושוות  ?
2 וחצי  כוסות קמח מצה
3 ביצים
כ 2 ורבע או יותר כוסות מים חמימים
גרידה מלימון טרי
6 כפות סוכר (אפשר יותר למי שאוהב ממש מתוק)
קורט מלח
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים /טחונים 50 גר'
תפוח זהוב מגורד (לא חובה אבל ממש מוסיף גם למרקם וגם לטעם )
מתבלים ב וניל , רום, קינמון מה שאוהבים
בקערה מניחים את כל המצרכים כשאת המים מוסיפים בהדרגה,עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

התערובת צריכה לצאת מוצקה ורכה לא קשה מידי ולא נוזלית. דומה לתערובת קניידלך.
במידת הצורך מוסיפים או מורידים מים.
מניחים כמה דקות בצד.
מחממים שמן במחבת .
יוצרים כדורים בגודל הרצוי . מטגנים היטב משני הצדדים עד לקבלת צבע חום עמוק.


מוציאים לנייר סופג. הלביבות לא סופגות הרבה שמן במיוחד אם מטגנים בשמן עמוק יותר!

רוצים להכין חרמזלך מלוחים טעימים ? 

לתערובת כוס קמח מצה +ביצה + 3/4 כוס מים – מגרדים תפוח אדמה קטן מלח ופלפל - ומטגנים יוצא מעולה !





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד כשרה לפסח שלא תחליפו אף פעם

ריבת אתרוגים