געפילטע פיש מתכונים יוסי גולדשמיד
מתכון לקציצות גפילטע פיש כמו של סבתא
הקציצה והחזרת מככבות בפסח. גפילטעפיש צילום: משק 8
מתכון קלאסי לקציצות גפילטע פיש ביתיות ומתקתקות שאי אפשר לסרב להן. כדאי להגיש ביחד עם חזרת חריפה
מצרכים לקציצות הדגים:
דג קרפיון במשקל קילו וחצי, מפולט וטחון (את הראש והאדרה שומרים לציר)
1/2 כוס קמח מצה, בהתאמה למידת רטיבות הבלילה
2 ביצים קשות, קלופות
2 ביצים טריות
בצל גדול מגורד גס על פומפייה
קורט מלח
קורט פלפל גרוס
קורט סוכר
לציר הבישול:
ראש הדג והאידרות מהקרפיון
בצל גדול, פרוס לפרוסות
גזר גדול, פרוס לפרוסות דקות
ליטר מים לציר
מלח ופלפל, לפי הטעם
כף סוכר
2 עלי דפנה
קורט פלפל אנגלי
אופן הכנת הציר:
הכנת הקציצות:
|