געפילטע פיש מתכונים יוסי גולדשמיד

מתכון לקציצות גפילטע פיש כמו של סבתא


הקציצה והחזרת מככבות בפסח. גפילטעפיש צילום: משק 8

מתכון קלאסי לקציצות גפילטע פיש ביתיות ומתקתקות שאי אפשר לסרב להן. כדאי להגיש ביחד עם חזרת חריפה



סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: 10-12 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לקציצות הדגים:

דג קרפיון במשקל קילו וחצי, מפולט וטחון (את הראש והאדרה שומרים לציר)

1/2 כוס קמח מצה, בהתאמה למידת רטיבות הבלילה

2 ביצים קשות, קלופות

2 ביצים טריות

בצל גדול מגורד גס על פומפייה

קורט מלח

קורט פלפל גרוס

קורט סוכר



לציר הבישול:

ראש הדג והאידרות מהקרפיון

בצל גדול, פרוס לפרוסות

גזר גדול, פרוס לפרוסות דקות

ליטר מים לציר

מלח ופלפל, לפי הטעם

כף סוכר

2 עלי דפנה

קורט פלפל אנגלי

אופן הכנת הציר:
  • בסיר רחב שמים את מרכיבי הציר: ראש הדג והאידרות, הבצל, הגזר, התבלינים והמים.
  • מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי. בינתיים מתפנים להכנת הקציצות.

הכנת הקציצות:
  • בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות, יש אפשרות לטחון את הבלילה בבלנדר המחמירים טוחנים את הבלילה פעמיים. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה בצד.
  • מכינים קציצות באמצעות הידיים, מגלגלים את הבלילה לכדור בגודל בינוני ומועכים אותו באמצע לקבלת קציצה.
  • מוסיפים את הקציצות לציר שהכנו קודם ומבשלים יחד כשעה נוספת, עד שהן מבושלות לחלוטין.
  • מוציאים את הקציצות מהסיר, בזהירות, ללא הרוטב.
  • את הציר מעבירים דרך מסננת ושומרים בנפרד, את עיגולי הגזר מהציר שמים מעל כל קציצה לקישוט ולהנאה. מגישים ביחד עם חזרת

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

חרמזלך או כרמזלך - לביבות של פסח מתוקות או מלוחות

עוגת שוקולד כשרה לפסח שלא תחליפו אף פעם

גפילטע פיש